Drama je biti starš vesoljca - Drugačnost ni dolgočasna, je univerzalna - E-book - Multi-format

Note moyenne 
Avtorji zelijo preseci tabuje, povezane s posebnimi potrebami, in slednje priblizati osebam, ki delajo, zivijo, ucijo ali vzgajajo in ljubijo osebo s... Lire la suite
13,99 € E-book - Multi-format
Vous pouvez lire cet ebook sur les supports de lecture suivants :
Téléchargement immédiat
Dès validation de votre commande
Offrir maintenant
Ou planifier dans votre panier

Résumé

Avtorji zelijo preseci tabuje, povezane s posebnimi potrebami, in slednje priblizati osebam, ki delajo, zivijo, ucijo ali vzgajajo in ljubijo osebo s takimi potrebami. Ignac Schmidt se je kot klinicni psiholog vsakodnevno sreceval z otroki in mladostniki z motnjami vseh vrst in seveda z njihovimi starsi, ucitelji, svetovalci in drugimi osebami. V svoji tretji knjigi se je osredotocil predvsem na osebe z motnjo avtisticnega spektra, z motnjo v dusevnem razvoju in pridruzenimi motnjami.
Zanimala ga je kvaliteta zivljenja otrok z razlicnimi motnjami, predvsem avtizmom, in njihovih najblizjih, starsev, sorojencev, druzine v celoti. V motnji avtisticnega spektra je poskusil identificirati oziroma najti splosno in izrazil mnenje, da se v okviru spektra lahko bolj ali manj najdemo vsi. Uvedel je celo povsem nov izraz za pojav odvisnosti od spletnih omrezij, imenoval ga je digitalni avtizem.
Zaznal je velik problem sprejemanja oseb s podobnimi diagnozami zunaj druzine, v ozji in sirsi okolici. Kot strokovnjak se je srecal s stisko starsev otrok s to motnjo, sprejel je klic na pomoc in se podal na pot iskanja sprejemanja in razumevanja drugacnosti. Schmidtov prirocnik je dragoceno gradivo, saj se spopada s predstavnim svetom otroka z avtizmom in ga opisuje iz vidika osebe s to motnjo.
Zgodbe resnicnih ljudi poudarijo boj velikokrat preobremenjenih starsev in svojcev za pravice otroka s posebnimi potrebami. Poudarijo pa tudi brezmejno ljubezen, ki jo dajejo drug drugemu. Izraz vesoljci v naslovu je uporabljen nagajivo in z mero humorja, saj zeli avtor poudariti, da smo vesoljci vsi in da plujemo na isti vesoljski ladji. Dragoceno gorivo skupne ladje bodo sprejemanje drug drugega, ljubezen in solidarnost. Knjiga je namenjena starsem in vsem strokovnjakom, ki se srecujejo z osebami s posebnimi potrebami (pedagogom, zdravnikom, socialnim delavcem, terapevtom).
Priporocali bi jo tudi vsem bodocim strokovnjakom.

Caractéristiques

 • Date de parution
  01/08/2018
 • Editeur
 • ISBN
  978-961-7026-28-3
 • EAN
  9789617026283
 • Format
  Multi-format
 • Nb. de pages
  270 pages
 • Caractéristiques du format Multi-format
  • Pages
   270
 • Caractéristiques du format Streaming
  • Protection num.
   pas de protection
 • Caractéristiques du format ePub
  • Protection num.
   pas de protection

Avis libraires et clients

Des mêmes auteurs

Les clients ont également aimé

Derniers produits consultés

Drama je biti starš vesoljca - Drugačnost ni dolgočasna, je univerzalna est également présent dans les rayons

Furet.com utilise des cookies pour vous offrir le meilleur service possible. En continuant votre navigation, vous en acceptez l'utilisation. En savoir plus OK
13,99 €