De Palavraboom - Europese praktijken van deelname citoyenne aan het beleid inzake stadsregeneratie

Edition en néerlandais

Note moyenne 
Bernard Declève et Rosanna Forray - De Palavraboom - Europese praktijken van deelname citoyenne aan het beleid inzake stadsregeneratie.
Dit boek behandelt een onderzoeksactie over de condities van burgerlijke inspraak in het beleid betreffende stadsregeneratie uitgevoerd op verzoek van... Lire la suite
20,65 €
Expédié sous 8 à 17 jours
Livré chez vous entre le 19 mai et le 28 mai

Résumé

Dit boek behandelt een onderzoeksactie over de condities van burgerlijke inspraak in het beleid betreffende stadsregeneratie uitgevoerd op verzoek van de minister bevoegd voor het grootstedelijk beleid binnen de Belgische federale regering. Deze onderzoeksactie, gecoördineerd door het team "Habitat&Développement" van de eenheid Stedenbouw en territoriale ontwikkeling van de UCL werd uitgevoerd in samenwerking met vier verenigingen die lid zijn van het netwerk HaCER : de buurtvereniging van Trinitat Nova in Barcelona (Spanje), het Estate Management Board van Bloomsbury in Birmingham (Verenigd Koninkrijk), de Stadtteilgruppe van Tenever in Bremen (Duitsland) en de Unione Borgate in Rome (Italïe) ; het wijkcomité "Maritiem" in Molenbeek, Brussel (Belgïe) werd eveneens bij het onderzoek betrokken.
Behalve de vijf getuigenissen van participatie-ervaringen, geeft dit onderzoek inzicht in de articulatie tussen de praktijken en het institutioneel kader waarin de participatie zich ontwikkelt. Hieruit komt een aantal voorstellen voort die van toepassing kunnen zijn in Belgïe.

Caractéristiques

Avis libraires et clients

Des mêmes auteurs

Les clients ont également aimé

Derniers produits consultés

20,65 €